[...] walorów i trzeba mieć to na uwadze. Czy można dostarczać tak duże ilości białka z jogurtów naturalnych ? Na pewno nie jest to rozsądne. W diecie powinniśmy stosować różne źródła pełnowartościowych protein: m.in jaja czy mięso, które również zawierają szereg cennych składników odzywczych. Jedząc głównie nabiał pozbawiasz się tych cennych [...]
[...] brać pod uwagę odnośnie do tego, co warto jeść a czego nie. Bez wątpienia nie jest to kolor skóry, oczu, włosów, czy grupa krwi. Warto zwrócić uwagę na najlepszej jakości źródła makroskładników: 1. Białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html 2. Tłuszcze: [...]
[...] białka w diecie z odżywek nie powinna przekraczać 30% ogólu przyjmowanych białek-więc przy zakładanych 120g białka-nie więcej niż 40g z odzywek-reszta "naturlane" źródła. Pozdrawiam wszystkich ambitnych-"Wszystko,co Cię nie zabije czyni Cię mocniejszym" Michail-Czytaj i pytaj: http://www.kulturystyka.pl/atlas/ Albo oglądaj i [...]
Również jestem zdania, że wliczać powinniśmy wszystkie źródła białek w naszej diecie. Najłatwiej będzie wrzucić wszystko w dziennik żywieniowy potreningu.pl i sam wszystko podliczy. Mało sensowne byłoby odliczanie jeszcze od tego białka pochodzenia roślinnego. Można ewentualnie nie wliczać warzyw i białka w nich obecnego. Nie widzę jednak powodu, [...]
2g/kg byloby dobrze - wazysz 84 wiec podaz w wys. 170g bylaby jak najbardziej odpowiednia... zobacz ze jest to w zasadzie puszka tunczyka w kazdym posilku 6 razy dziennie...jezeli bedziesz przyjmowal 160g nic sie wielkiego nie stanie... poza tym, beda tez posilki w ktorych jednorazowo bedziesz przyjmowal np. 40-45-50g bialka (bo tez sie moze tak [...]
[...] po podziale białek i tłuszczów. Ostatnie dwa etapy to podział na pasującą nam ilość posiłków w ciągu dnia, oraz to, co bardzo istotne, czyli oparcie diety o zalecane źródła makroskładników: 1. Białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html 2. Tłuszcze: [...]
[...] odjąć od otrzymanego wyniku około 300 kcal. Całość podzielić na makroskładniki: 1,6-2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kcal z węglowodanów. Ich najlepsze źródła to: 1. Białko: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html. 2. Węglowodany: [...]
[...] piany oraz praktyczną miarkę w opakowaniu do odmierzania idealnych porcji. W skład WPC PROTEIN PLUS wchodzą wyłącznie białka pochodzenia zwierzęcego. To najwydajniejsze źródła aminokwasów, których regularne stosowanie sprzyja blokowaniu katabolizmu mięśniowego oraz syntezie białek ustrojowych. Najwyższej jakości białka serwatkowe zawarte w [...]
[...] po 1-2 posiłkach to dwie rano i na noc i ewentualnie po treningu, choć tutaj wbrew pozorom jeśli było kilka posiłków przed bym się tym mocno nie przejmował. A Ty właśnie rano i na noc tego białka nie jesz prawie w ogóle,.a tam powinny się znaleźć konkretne źródła i nieco większą ilość. Zmieniony przez - Wojmir28 w dniu 2020-12-10 10:01:12
[...] po treningu? Idealne uzupełnienie po ćwiczeniach siłowych powinno zawierać białko serwatki, które zapewnia co najmniej 3 g leucyny na porcję. Kombinacja szybko działającego źródła węglowodanów, takich jak maltodekstryna lub glukoza, powinna być spożywana ze źródłem białka, ponieważ leucyna nie może modulować syntezy białka tak skutecznie bez [...]
no to jestem z powrotem :-) wiek 28, waga 77, wzrost 184. aktualnie skonczylem redu. ok 6% bf, 76cm w pasie. zyly na brzuchu. aktualne zero kaloryczne 2900. kaloryka rozlozona na dni hc,mc,lc (3200 / 3050 / 2700), tak by srednia z tygodnia wyszla mi 3050 kcal, poki co. kilka uwag odniesnie tego zrzutu. makro niekoniecznie sie zgadza z moja [...]
[...] i progesteronu, przyczyniając się do spadku testosteronu i hormonów pomocniczych. Jednakże hormony zawarte w mleku mają niekorzystny wpływ nie tylko na mężczyzn. Niektóre źródła wskazują na to, że mleko (w szczególności przemysłowe) może przyczyniać się do niepłodności i chorób kobiecych narządów m.in. raka jajników. Przetwory mleczne w diecie [...]
Cześć Optymalni! :) Od dłuższego czasu zastanawiam się nad wyższością ŻO nad bardzo popularną w dzisiejszych czasach dietą paleo czy samuraja wzbogaconą o bezglutenowe źródła węglowodanów. Wszystkie te systemy żywieniowe są bardzo podobne do siebie, właściwie różnią się od ŻO tylko wykluczeniem większości czynników antyżywieniowych i mimo [...]
[...] zobojętniając kwas w żołądku:-{ ) Zakwaszając żołądek pozbędziemy się nadwagi, szeregu dolegliwości trawiennych, oraz innych ( w tym depresji! 8-O) tak donoszą niektóre źródła medycyny alternatywnej, mogę poszukać jak coś. Ja sam osobiście spróbowałem dodatkowo zakwasić żołądek najpierw octem spirytusowym %-) oczywiście idiotyzm, nie [...]
Najważniejsze jest żeby odżywka, którą kupujemy zawierała przede wszystkim pełnowartościowe białko i wolna była od dodatków takich jak kreatyna, tauryna czy glicyna. Choć wydawać by się mogło, że składniki te umieszczane są w odżywce w celu wzmocnienia anabolicznego potencjału,to w efekcie pozwalają one przede wszystkim otrzymać wyższy wynik w [...]
"posiłek 1" choc tak tego nazwac nie mozna bez sensu imo, daj to bialko lepiej do placka z posilku nr 3. ktory tylko z nazwy jest bialkowy, do posilku 2 doloz ze 2 jajka, w posilku 7 dalbym sam twarog 200g) bez tego serka wiejskiego juz gdzie wiekszosc to smietana czy co tam jeszcze dodaja do tych gotowcow (a i tu oczywiscie nie musisz jesc [...]
[...] to około 2 g białka/kg masy ciała, 1-1,5 g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Pod tym względem również jest wszystko dobrze. Patrząc na zastosowane źródła makroskładników bez wątpienia warto, aby posiłki były pełnowartościowe. Do ostatniego posiłku można dodać jakieś źródło węglowodanów złożonych, np.: ryż, kaszę, [...]
[...] 300 kcal. Możesz je policzyć tutaj: http://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych-. Produkty takie jak: cukier, gainer, smakowe jogurty do źródła cukrów. Należy je wyeliminować. Poza tym produkty liczymy przed obróbką, a nie po niej. Ryby puszkowane są niezbyt dobre pod względem jakościowym. Sugeruję zmianę na [...]
[...] mielone orzeszki, zarodki pszenne, rodzynki i suszone morele. Nie wiem jakie są wartości odżywcze, ale na pewno jest to ZDROWE. Otręby, płatki owsiane i zarodki to świeetne źródła węglowodanów, mleczko daje troche białka (ok 7,5g) a orzeszki lub lecytyna dają lecytyne Reszta jest dla smaku. Nie radze szaleć za bardzo z miodem, bo robi sie [...]